Hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine püsib suhteliselt madalal

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viirushaigused aktiivselt veel ei ründa.
Viirushaigused aktiivselt veel ei ründa. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Terviseameti andmeil püsib ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine suhteliselt madalal tasemel ja ühtegi gripijuhtu laboratoorselt kinnitatud ei ole.

Möödunud nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 3247 inimest, neist veidi üle poole olid lapsed.

Gripitaolisi haigestumisi registreeriti eelmisel nädalal 94 korral, gripitaoliste haiguste tekitajateks olid paragripiviirus ja rinoviirused.

Viirustega olid seotud 78 protsenti kõikidest registreeritud haigustest. 22 protsendil juhtudest põhjustasid haigestumist erinevad mikroorganismid.

Gripiviiruse levikut veel ei täheldata, laboratoorselt ühtegi gripijuhtu ei kinnitatud.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal Euroopa regiooni  kõikides riikides. Püsivat gripiviiruse levikut ei täheldata, üksikuid gripiviirusega seotud haigusjuhte on registreeritud peaaegu kõikides riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles