Agronoomide kutsevõistlused olid osalejaterohked ja mainekad

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine noorte agronoomide meister Aivar Niinemägi võitis 2007. aastal Jõgevamaal agronoomide retrovõistlused, kus panid end proovile profid.
Kunagine noorte agronoomide meister Aivar Niinemägi võitis 2007. aastal Jõgevamaal agronoomide retrovõistlused, kus panid end proovile profid. Foto: Heino Laiapea

“Tollel ajal oli ühiskondlik tegevus väga hinnas,” meenutas JK Otsa Talu juhatuse esimees, neljakordne agronoomide kutsevõistluste võitja Jaan Kiisk. Kiisa sõnul olid võistlused üsna rahvarohked, vältasid kaks päeva ja kohal oli oma ala paremik. Korraga peeti kutsevõistlusi aga mitmel alal. Jaan Kiisk meenutas, et on võistelnud samal ajal, kui lüpsjate seastki parimaid välja selgitati.

“Agronoomide kutsevõistlustel olid kohal ka võimuladviku esindajad, toonased ministrid,” märkis Jaan Kiisk.

Ta meenutas, et edukaks esinemiseks oli vaja tunda seemneid, taimi ja väetisi, samas pandi võistlejad proovile ka sportlikel aladel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles