Rakveres valmib legaalne ja mahe samagonn

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Ivanov lubas, et peagi jõuab handsa ka poelettidele ning pooleliitrise pudeli kõrval tuleb müügile ka väiksem, 0,2-liitrine pudel vägijooki.
Sven Ivanov lubas, et peagi jõuab handsa ka poelettidele ning pooleliitrise pudeli kõrval tuleb müügile ka väiksem, 0,2-liitrine pudel vägijooki. Foto: Meelis Meilbaum

“Kogu nutt ja hala, et samagonni ei ole võimalik legaalselt toota, on jama,” kinnitas OÜ Estonian Spirit juht Sven Ivanov. Ükski seadus tema sõnul seda ei keela, on vaja vaid paberimajandus korda ajada.

Sven Ivanov rääkis, et keegi pidi selle asja ette võtma, ning nii on peagi poelettidele jõudmas Rakvere piiritustehases valminud handsa ehk rukkidestillaat. Euroopa Liidu määratluse kohaselt on tegemist aga hoopis rukkibrändiga.

“Enam ei ole vaja kusagilt kahtlasest kohast handsat osta, meil on legaalne kraam täitsa olemas,” rõõmustas Ivanov. Ta rääkis, et kiidusõnu on ta saanud ka Võrumaalt Metsavenna talust, kuhu külalistele pakkumiseks seni Leedust Samane nime kandvat samagonni osteti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles