Kirikupäevad keskenduvad tänavu julgeolekule ning julge olemisele

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Kolmainu kirik
Rakvere Kolmainu kirik Foto: Arvet Mägi

Rakvere IX kirikupäevad algavad traditsiooniliselt esimesel advendil kõigi linna kristlike kirikute ühise jumalateenistusega EELK Kolmainu koguduses ning õhtuse advendiküünla süütamisega kell 17 linna keskväljakul.

Tänavu 27. novembrist 3. detsembrini peetavate kirikupäevade motoks on “Julge olek”.

“Kirikupäevad on hea võimalus Rakvere kristlikel kogudustel midagi ühiselt ette võtta. See liidab kogudusi omavahel, ületab piire ja toob esile ühisosa. Pealegi on sellist suuremat sorti sündmust lihtsam üheskoos korraldada. Erinevatel kogudustel on erinevad tugevused ja neid ühte liites saab parema tulemuse kui igaüks üksi tegutsedes,” rääkis EELK Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu. Ta nimetas, et kirikupäevade sündmused on ühtlasi Rakvere kristlike kirikute kingitus linnarahvale algava advendiaja puhul.

“Oleme alati tahtnud oma kirikupäevadega puudutada mõnd teemat, mis parasjagu ühiskonnas aktuaalne. Julgeolekust kõneldakse täna üha rohkem ja mõistetakse seda ennekõike seoses riigikaitseliste väljakutsetega. Tahame seda mõistet laiendada ja kõneleda julgest olemisest kui elamisviisist, mis puudutab nii sisemist sirgeselgsust, oma põhimõtete ja väärtuste hindamist ning seda taipamist, mis või kes saab olla meie julgeolemise garantii” rääkis Toompuu.

Vaimulik viitas, et neljapäeval, 1. detsembril kell 18 avatakse Targas Majas Martin Lutheri algatatud reformatsiooni 500. aastapäevale pühendatud näitus. “See näitus kirjeldab julgust ühelt poolt ühe inimese julgusena seista oma tõekspidamiste eest ja teiselt poolt reformatsiooniõpetuse poolt inimesele antud julgust üldse olemas olla,” ütles Tauno Toompuu.

Reedel, 2. detsembril algusega kell 12 kõneleb Rakvere kolledžihoones julge olemise ja julgeolekuteemal ajaloolane David Vseviov ning laupäeva õhtul kell 18 käsitletakse teemat Iisraeli olukorra kontekstis Rakvere metodisti kirikus.

Kirikupäevade raames jagub ka ettevõtmisi noortele ja lastele, samuti pakutakse kolmapäeva õhtul Krooni keskuses lihavabasid suupisteid ning ideid jõululauale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles