Rakvere ostis jopesid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Rohuaia lasteaia õpetaja Mirjam Pooland näitab tööjopet.
Rakvere Rohuaia lasteaia õpetaja Mirjam Pooland näitab tööjopet. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere linnavalitsus ostis hiljuti linna personalile 89 jopet maksumuses 11 760 eurot. Joped on mõeldud neile, kes suurema või väiksema osa tööpäevast peavad rahmeldama õues.

Rakvere abilinnapea Kairit Pihlak rääkis, et joped said linna munitsipaallasteaedades töötavad õpetajad ja õpetajate assistendid, kes iga päev lastega õues käies vajasid riideeset, mis hoiab sooja ja kaitseb tuule ning vihma eest. Samasugust tööriiet oli tarvis ka kaheksal linnavalitsuse  töötajal. Abilinnapea sõnutsi näiteks aednikul, keskkonnaspetsialistil ja kalmistutöötajal. 

Kairit Pihlaku selgituse kohaselt ei ole joped käsitletavad kingitusena, vaid tavalise töövahendina. Abilinnapea rõhutas, et kuna nende inimeste töökohustuste hulka kuulub igapäevane mitmetunnine õuesolek, siis on heade töötingimuste tagamine elementaarne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles