Nädala kaja: Savisaar veel näitab

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Herm.
Toomas Herm. Foto: Meelis Meilbaum

Poliitikat tehakse raha pärast. Mõnikord nimetatakse seda nähtust toiduahelaks. Poliitika tegemiseks aga on vaja raha. Palju raha. Raske öelda, kumb oli enne, poliitika või raha, kuid see nõiaring on üks võti poliitiliste protsesside mõistmisel.

Lõppeval nädalal sai Eesti uue koalitsioonivalitsuse. Kui veel pool aastat tagasi oli keskerakonna kuulumine koalitsioonivalitsusse välistatud, siis nüüd on keskerakonna juht Jüri Ratas peaminister. Enne pidi erakond aga kukutama Edgar Savisaare. Kohtadest parlamendis jäi väheks. Toiduahelat pidi laiendama ministeeriumidesse ja nende allasutustesse.

Savisaar hoomas, et teisel katsel jääb ta kaotajaks. Ja sõitis Moskvasse. Võimalik, et see reis oli juba varem kokku lepitud.

Mis on ühist Edgar Savisaarel ja Villu Reiljanil? Lisaks sellele, et üks oli rahvaliidu ja teine keskerakonna juht, tõid nad oma erakonda raha. Tõsi, nii mõnigi kohtulahend ütleb, et mitte päris õigel moel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles