Amet hoiatab talviste seakatkupuhangute eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Veterinaar- ja toiduameti teatel tuvastati eelmisel nädalal Leedus sigade Aafrika katku puhang kodusigadel, mis tähendab, et viirus võib seakasvatusse jõuda ka sügistalvisel perioodil.

“Kuigi siiani pole sigade Aafrika katk Eestis talvisel perioodil koduseafarmi jõudnud, pole meil mingit alust arvata, et seda ei juhtu,” ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda. “Kütitud metssigadelt võetud proovid näitavad, et viirus on metssigadel sama ulatuslikult levinud kui varem."

Eelmisel reedel tuvastati Leedus sigade Aafrika katku puhang kodusigadel, tegemist on käesoleval aastal 19. korraga, kus Leedus tuvastatakse kodusigadel katk. “Järjekordne taudipuhang Leedus tõendab seda, et katku leviku oht kodusigadele ei ole seotud ainult suveperioodiga,” jätkas Kalda. “Taudi ära hoidmiseks ei piisa vaid seakasvatushoone vastavusse viimisest ning bioohutuskava koostamisest, vaid see eeldab loomapidajalt igapäevast hoolsust, et rakendatavad meetmed ka reaalselt ja tulemuslikult toimiksid."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles