Aru Grupi juht soovitab insenerigraafikat iga gümnasisti baasoskuseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Viise
Juhan Viise Foto: Arvet Mägi

Puitmaju tootva Aru Grupi juhatuse esimehe Juhan Viise sõnul võiks insenerigraafika kuuluda iga gümnasisti baasoskuste hulka.

Kadrina keskkooli ja Kadrina valla ettevõtte Aru Grupp ASi koostöös alustati juba 2005. aastal Kadrina keskkoolis valikainega "Ärijuhtimine ja tehnoloogia alused", mille baasilt on nüüdseks koolis välja arendatud reaal-tehniline õppesuund. Et koolitustaset tipptasemel hoida, propageerida laiemalt insenergraafika oskusi ja seeläbi tehnilist haridust Eesti koolinoorte hulgas, kutsuti ellu projekteerimistarkvara kasutamise võistlus CADrina.

Reedel toimunud võistlusel selgusidki parimad noored programmjoonestajad. Kokku osales seitse võistkonda, kelle hulgast parimaks osutus Tallinna tehnikakõrgkool. "Kadrina keskkooli algatus ja initsiatiiv on äärmiselt vajalik, insenerigraafika ning projekteerimisprogrammide kasutamise oskus vähemalt algtasemel võiks olla iga gümnasisti baasoskus ning Kadrina keskkool ja võistlus CADrina aitavad selle suuna julgustamisele kaasa," ütles Viise, kelle sõnul on tema juhitava ettevõtte igapäevatöö üks võtmetegevus klientidele projektide ja jooniste koostamine. See omakorda tähendab aga, et meeskonnas on tasemel insenertehnilise oskustega inimeste olemasolu kriitilise tähtsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles