Juhtkiri: töö ja Kadrina CADrina

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel peeti Kadrinas noorte projekteerimistarkvara kasutamise võistlust CADrina, mis tähendab omamoodi edulugu. Ei juhtu just tihti, et kooli üritusele paneksid õla alla tuntud ettevõtjad ning sellel kõnelejate seast leiab ministreid ja tähtsaid poliitikuid. Ega sedagi, et ettevõtmiseks pannakse kokku võimas, mitmekümne osalejaga minilavastus. On ülimalt kiiduväärt, et üks maakool on leidnud midagi päris oma, mis on kandnud nad Eesti kaardile, ja et see on just inseneritarkus, millest tänapäeval palju puudust tuntakse.

Lääne-Virumaal leidub õnneks ka ettevõtteid, kes on asja olulisusest aru saanud ning toetavad nii CADrina korraldamist kui ka kasutavad usinalt ära asjaolu, et Kadrina koolis on heal tasemel arvutijoonestamisõpe. Seda enam, et võistluse idee autor on samuti üks kohalik ettevõtja.

Maakonnas korraldatakse igal aastal vestlusringe-konverentse, kus  arutletakse, mis tooks inimesed Lääne-Virumaale. Peale tõdemuse, et makrotasandil läheb vaja korralikke töökohti ja meeldivat elukeskkonda, öeldakse üritustest rääkides, et kõige enam läheb vaja julget pealehakkamist. Olgem ausad, ega AutoCADiga joonestamine (olgugi et valmib näiteks päris rulapark) pole mingi bikiinivõistlus, mis silmapaarid lavale naelutaks. Aga see, et üritusega käivad kaasas töötoad, ettevõtete osalus, et on mängu ja mürtsu, meelitab kohale juba palju rohkem rahvast. Sisuliselt on koolipeost välja kasvanud üritus, mida tullakse uudistama üle terve Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles