Estonian Cell: gaasi aktsiisitõus muudaks me investeeringud mõttetuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Cell.
Estonian Cell. Foto: Meelis Meilbaum

Haavapuitmassitootja Estonian Cell AS soovib 2,3kordse maagaasi aktsiisitõusu ärajätmist või suurtööstustele maksuerandi kehtestamist, sest vastasel korral muutuksid ettevõtte senised investeeringud energiaefektiivsusesse mõttetuks.

Praeguse tootmismahu juures maksab Estonian Cell aastas 400 000 eurot maagaasiaktsiisi, olles sellega üks Eesti suurimaid maagaasiaktsiisi tasujaid. Samas kui valitsus tõstab maagaasiaktsiisi 2020. aastaks 134 protsenti, nagu on plaanitud, tuleks ettevõttel hakata aastas tasuma enam kui 900 000 eurot, kirjutas Estonian Celli juhatuse liige Siiri Lahe rahandusministeeriumile.

Lahe toob kirjas välja, et maagaasiaktsiisi selles mahus rakendamine muudaks sisutuks ettevõtte kõik senised investeeringud energiaefektiivsusesse ja jätkusuutlikkuse taastamisse. “Nimelt on 2015. aasta lõpu seisuga 19 miljoni euroses kumulatiivses kahjumis olev ettevõte viimastel aastatel investeerinud 17 miljonit eurot majandustulemuse parandamisse, et hoida ära ettevõtte pankrotistumine. Nimetatud investeeringutest oli 11 miljonit eurot suunatud biogaasi tootmiskompleksi, et vähendada maagaasi sisseostukulu,” kirjutas juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles