Hagari tootmine suleb Tapal peagi uksed (1)

Liina Laks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hagari tootmine avati alles 2015. aasta alguses, linti käis läbi lõikamas ka kõrge Eesti poliitik ja endine minister Ivari Padar (paremal).
Hagari tootmine avati alles 2015. aasta alguses, linti käis läbi lõikamas ka kõrge Eesti poliitik ja endine minister Ivari Padar (paremal). Foto: Meelis Meilbaum

Pea kakskümmend aastat eri nimede all tegutsenud ASi Hagar tootmistsehh Tapal suletakse ja Hagari kaubamärgiga tooteid hakatakse valmistama Tartus. Ligi 80 töötaja saatus on lahtine.

Tapa pagari- ja kondiitritööstust, mis on Eestis käibelt viies pagaritööstus, ähvardab peale hiljutist ostu-müügitehingut kinnipanek. Nimelt allkirjastas ASi Hagar toonane omanikfirma Ingman Grupp OÜ oktoobris Eesti Leivatööstusega lepingu, mille järgi omandas viimane kõik Hagari aktsiad ja sai nõnda ettevõtte ainuomanikuks.

Kuid õige pea peale tehingu jõustumist hakkasid Facebooki gruppides liikuma Hagari töötajate kommentaarid tehase sulgemise kohta ning uuriti töövõimalusi teistes maakondades ja Soomeski.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles