Terviseamet: kõigile ei pruugi gripivaktsiini jätkuda

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseamet paneb inimestele südamele, et kes tahab ennast algava gripihooaja eel vaktsineerida, peab kiirustama, kuna vaktsiini kogused on piiratud. Foto on illustratiivne.
Terviseamet paneb inimestele südamele, et kes tahab ennast algava gripihooaja eel vaktsineerida, peab kiirustama, kuna vaktsiini kogused on piiratud. Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi

Terviseamet paneb inimestele südamele, et kes tahab ennast algava gripihooaja eel vaktsineerida, peab kiirustama, kuna vaktsiini kogused on piiratud, edastas BNS.

"Kui kellelgi on kindel soov ja tahtmine end enne hooaega vaktsineerida, siis tuleks kiirustada," ütles terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri.

"Hea sõnum eelmisest ja algavast hooajast on see, et inimeste huvi vaktsineerimise vastu on tõusnud, vaktsineeritakse rohkem kui kunagi varem. Halb sõnum on see, et nii nagu eelmisel aastal juhtus, võib ka sel aastal juhtuda, et vaktsiini ei jätku kuigi kauaks. Seda vaatamata tõsiasjale, et gripivaktsiini on toodud Eestisse enam kui kunagi varem – pea 48 000 doosi eelmise aasta 33 000 doosiga võrreldes," lisas Saluri.

Teisipäeval terviseameti briifingul avaldatud andmetest selgus, et Eesti inimesed vaktsineerivad ennast gripi vastu kordades harvemini kui kujal Euroopa Liidus.

Kui Eestis on gripi vastu vaktsineerituid 1,1 protsenti kogu elanikkonast - ja ka nendest on ligi kolmandik on tervishoiutöötajad - siis Euroopa Liidu mediaankeskmine on 45 protsenti. Hollandis ja Ühendkuningrriigis ulatub vaktsineerimisega hõlmatus isegi üle 70 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles