Scoutspataljon alustab Tapa linnakusse kolimist uuel aastal

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutspataljon alustab Tapa linnakusse kolimist uuel aastal.
Fotol Toomas Hendrik Ilves, kes tegi ametiaja lõpuvisiidi Tapa sõjaväelinnakusse.
Scoutspataljon alustab Tapa linnakusse kolimist uuel aastal. Fotol Toomas Hendrik Ilves, kes tegi ametiaja lõpuvisiidi Tapa sõjaväelinnakusse. Foto: Marina Loshtshina

Esimene Scoutspataljoni kompanii kolib Paldiskist Tapa linnakusse tuleva aasta alguses, edastas BNS.

Esimene Scoutspataljoni mehhaniseeritud kompanii saabub Paldiski linnakust Tapale tuleva aasta alguses ning kogu kolimisprotsess planeeritakse lõpetada 2018. aasta jooksul, ütles BNS-ile 1. jalaväebrigaadi teavitusohvitser.

Ta märkis, et üksuse Paldiskist Tapale kolimine on seotud 1. jalaväebrigaadis soomusmanöövervõime arendamisega. "Eeskätt on Tapale kolimise põhjuseks kaitseväe keskpolügooni lähedus ning linnaku laiendusena loodav soomusmasinate lähiharjutusala, kuid kindlasti on oluliseks teguriks ka liitlaste lahingugrupi paigutumine Tapale ning sellega ühiste harjutuste korraldamine," lisas teavitusohvitser.

Elukutselistest kaitseväelastest koosnev Scoutspataljon hakkab kasutama jalaväe lahingumasinad CV9035, esimesed 12 jalaväe lahingumasinat CV9035 ning üks naastetank jõudsid Eestisse oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles