Noppeid Paabu retseptivaramust

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Äge lehterkukeseen”, “Ahjuõunamoos”, “Krehvtine mango tomativannis”, “Vale-passion’i maius”, “Schwarzwald purgis”, “Antoonovkad ingveri ja sidrunheinaga”, “Hõbearu kemüüse”, “Marineeritud kukeseened rosinatega”, “Võileivaseen”. Need on mõned näited purgisiltidelt pärit nimedest, mis andsid aimu Paabu konkursile toodud hoidiste sisust.
“Äge lehterkukeseen”, “Ahjuõunamoos”, “Krehvtine mango tomativannis”, “Vale-passion’i maius”, “Schwarzwald purgis”, “Antoonovkad ingveri ja sidrunheinaga”, “Hõbearu kemüüse”, “Marineeritud kukeseened rosinatega”, “Võileivaseen”. Need on mõned näited purgisiltidelt pärit nimedest, mis andsid aimu Paabu konkursile toodud hoidiste sisust. Foto: Meelis Meilbaum

“Äge lehterkukeseen”, “Ahjuõunamoos”, “Krehvtine mango tomativannis”, “Vale-passion’i maius”, “Schwarzwald purgis”, “Antoonovkad ingveri ja sidrunheinaga”, “Hõbearu kemüüse”, “Marineeritud kukeseened rosinatega”, “Võileivaseen”. Need on mõned näited purgisiltidelt pärit nimedest, mis andsid aimu Paabu konkursile toodud hoidiste sisust. Kuidas on need aga valmistatud?

Hoidistekonkursi parimaks seenehoidiseks tunnistas žürii mahedas marinaadis kuuseriisikad, mis oli korjanud ja purki pannud Riina Runnel.

“Minu jaoks on kuuseriisikas metsakunn. Ja sellise delikatessi maitset ei tohi liigse äädikaga rikkuda,” ütles Riina Runnel. Tema käekirja iseloomustab väike nõks, mis annab hoidistele põneva maitse – näiteks kurkidele ja seentele lisab ta näpuotsatäie koriandriseemneid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles