Politsei jahtis Rakveres ja Vinnis illegaale

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustratiivne.
Politsei. Foto on illustratiivne. Foto: AGNES AUS/VIRUMAA TEATAJA

Novembri lõpus korraldas Ida prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus koostöös tööinspektsiooniga ning maksu- ja tolliametiga ühisreidi seadusliku aluseta Eestis viibivate või töötava­te inimeste avastamiseks ning töötajate registreerimise kohustuse täitmise kontrolliks.

Rakveres ja Vinni vallas kontrolliti kokku viit ehitusobjekti, 19 juriidilist isikut ja 86 füüsilist isikut. Rikkumisi ei tuvastatud.

Välismaalaste seaduse alusel võib Eestis töötada välismaalane, kellel on seaduslik alus Eestis ajutiselt viibida ja kelle töötamine on enne tööle asumist registreeritud politsei- ja piirivalveametis. Ida prefektuuri piirivalvebüroo juhi Indrek Püvi sõnul on viimasel ajal reidide käigus tuvastatud juhtumeid, kus tööandjad kasutavad välismaalasi ebaseadusliku tööjõuna, andes neile eksitavat informatsiooni töötamise vormistamise kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles