Jaan Paku päevad vallutavad Rakvere gümnaasiumi

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Paku nimeliste noormuusikute päevadega austatakse Rakvere muusikaelu hinge elutööd. Muusikakooli direktor Toivo Peäske mängib kunagise õpilase Arvo Pärdi kingitud pillil.
Jaan Paku nimeliste noormuusikute päevadega austatakse Rakvere muusikaelu hinge elutööd. Muusikakooli direktor Toivo Peäske mängib kunagise õpilase Arvo Pärdi kingitud pillil. Foto: Meelis Meilbaum

Sel nädalavahetusel vallutavad poole Rakvere gümnaasiumi saalist jälle noored keelpillimängijad. Toimub järjekordne orkestrite mängupidu, millest võtab osa üle 150 noore muusiku Tallinnast, Nõmmelt, Tartust, Harjumaalt ja muidugi ei puudu ka Virumaa Noorteorkester.

Laupäeval toimuvad hommikust õhtuni proovid, samuti pühapäeva hommikupoolikul. Mitu orkestrit on ette valmistanud oma kava, aga kõige tähtsam on ju koosmäng; moodustatakse kahe taseme koondorkestrid – nooremate orkester nimega „Fresco“ (värsked) ja edasijõudnute „Esperto“ (eksperdid).

Nagu ikka, kogunevad lõpuks kõik ühendorkestrisse ja lõpetavad traditsiooniliselt J. Sibeliuse „Andante Festivoga“. Orkestreid juhatavad Kaido Otsing, Hando Põldmäe, Villem Peäske ja Toivo Peäske.

Suur orkestrite kontsert algab pühapäeval kell 16.00 ja kestab koos ühe vaheajaga umbes kolm tundi. "Kuigi mängijaid on palju, jätame teise poole saalist siiski kuulajatele, kellele sissepääs on prii ning kõigil on vabadus tulla ja minna igal ajal (mitte küll mängu ajal) ja valida endale kuulamiseks lemmikorkester või lemmiklood," lausus Toivo Peäske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles