Kert Karus: IRLi praegune reiting ei rahulda

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Karus.
Kert Karus. Foto: Tairo Lutter

Kuigi toetus Isamaa ja Res Publica Liidule (IRL) tõusis ühe protsendipunkti võrra, ei rahulda praegune reiting erakonda, sõnas IRLi peasekretär Kert Karus BNSile.

"On rõõmustav, et valitsuskoalitsiooni kuuluvate erakondade toetus on vastajate seas üle 50 protsendi. Positiivne on ka see, et IRLi reiting on möödunud kuuga tõusnud, samas see ei rahulda erakonda ja meil tuleb jätkuvalt tõsiselt tööd teha ja oma seisukohti kaitsta," ütles Karus. "Uus valitsus alles astus ametisse ja esimesi tulemusi näeb mõne aja pärast," lisas ta.

"Usun, et tõstame oma tegude ja otsustega inimeste usaldust IRL-i suhtes," ütles Karus. Ta tõi tegude näitena esile tulumaksuvabastuse reformi ning kolmelapselistele perede riigipoolse toetuse tõusu 500 eurole kuus.

Keskerakonna reitingu vahe Reformierakonna ees on kahanenud ühe protsendipunktini, selgub uuringufirma Kantar Emor poolt BNSi tellimusel novembri lõpus läbi viidud erakondade toetuse uuringust.

Keskerakonda toetas novembris 24 protsenti ja Reformierakonda 23 protsenti küsitletutest, kolmas oli Sotsiaaldemokraatlik Erakond 19 protsendiga. Kui Keskerakonna toetus oli ühe protsendipunkti võrra langenud, siis Reformierakonna toetus sama võrra kasvanud.

Sotsiaaldemokraatide toetus oli kasvanud oktoobri 17 protsendilt kahe protsendipunkti võrra.

Vabaerakonna toetus oli langenud kõige järsemalt, kui oktoobris toetas seda 15 protsenti, siis nüüd 11 protsenti küsitletutest. Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda (EKRE) toetas novembris nii nagu ka kuu varem 10 protsenti küsitletutest. Isamaa ja Res Publica Liitu toetas novembri lõpus 9 protsenti, millega tema reiting oli ühe protsendipunkti võrra tõusnud.

Parlamendivälistest erakondadest toetas Erakonda Eestimaa Rohelised novembris nagu ka oktoobris 3 protsenti küsitletutest. Eesti Iseseisvuspartei ja Rahva Ühtsuspartei reiting oli 1 protsent.

Valitsuskoalitsiooni toetus oli novembris 51 protsenti ehk nelja protsendipunkti võrra suurem kui oktoobris.

Oma eelistust ei osanud öelda 15 protsenti küsitletutest.

Kokku küsitles Kantar Emor 25. novembrist kuni 1. detsembrini vastajate kodudes ja veebiintervjuude teel 931 valimisealist kodanikku vanuses 18-74 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles