Öönäitust saab vaadata üheksa õhtut jutti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimedate ööde näitus Rakvere galeriis.
Pimedate ööde näitus Rakvere galeriis. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere Galeriis saab veel nädala vaadata isa ja poja Riho ja Henri Hüti öönäitust “Igal hommikul süttib tuli taeva altaril”.

Öönäituseks nimetatakse klaaspilvedest, valgusest ja muusikast koosnevat näitust seetõttu, et väljapanek on lahti ainult pimedal ajal, õhtuti kella 15–20. “Pime aeg on just selle näituse paariline, sest päevavalguses ei ole näitusel midagi näha-vaadata-tunda-kogeda,” ütles Virumaa Näituste juht Raivo Riim. Ta lisas, et paljud inimesed on soovinud tulla päevasel ajal galeriisse, aga leidnud, et uksed on kinni. “Vabandame kõikide ees, aga näitust on tõesti võimalik nautida üksnes pimedas,” sõnas ta.

Pühapäeval, 11. detsembril tulevad Rakverre Eesti klaasikunstnikud, et käia näitusel “Igal hommikul süttib tuli taeva altaril” ja oma silmaga vaadata kreisilinna kineetilist kuusepuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles