Iga päev võib tähtis olla

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümned tuhanded inimesed üle ilma on päeva rõõmsalt omaks võtnud ja tähistavad seda enamasti õunu kasutades: kaunistavad puid õuntega (aga nii, et need aeg-ajalt maha pudeneksid), kingivad üksteisele õunu (ikka nii, et mõni neist maha potsatab) ja soovivad: “Happy grav-mass!”
Kümned tuhanded inimesed üle ilma on päeva rõõmsalt omaks võtnud ja tähistavad seda enamasti õunu kasutades: kaunistavad puid õuntega (aga nii, et need aeg-ajalt maha pudeneksid), kingivad üksteisele õunu (ikka nii, et mõni neist maha potsatab) ja soovivad: “Happy grav-mass!” Foto: Shutterstock

Peaaegu iga päev saab uhkeldada sellega, et peale hariliku nädalapäeva nimetuse on tal vähemalt üks tähtis, enamasti ülemaailmselt tuntuks kuulutatud nimetus. Virumaa Teataja tutvustab lähiajal ette tulevaid haruldasemaid tähtpäevi. Leidke oma lemmik või pühitsege igaüht!

3. detsember - rahvusvaheline puuetega inimeste päev

Üheksa aasta vanune päev on eriti tähtis vähemalt kümnele protsendile Eesti elanikest, sest nii palju on meie seas puuetega inimesi. Kogu maailma rahvastikust on niisuguseid inimesi 15 protsenti. Kõige olulisem on nad täielikult ühiskonda lõimida, kaitsta nende väärikust ja heaolu. Selle meeldetuletamise tarvis ÜRO peaassamblee päeva lõigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles