Alatine õpilane õpetaja Kaie Kender

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja Kaie Kenderi koolipäevad venivad nii pikaks, et lemmiktegevuseks - golfi mängimiseks - jagub tema kurvastuseks aega liiga vähe. Viiekordne maakonna meister golfis on nii tarmukas, et on nõus ka kesk lund palle lööma.
Õpetaja Kaie Kenderi koolipäevad venivad nii pikaks, et lemmiktegevuseks - golfi mängimiseks - jagub tema kurvastuseks aega liiga vähe. Viiekordne maakonna meister golfis on nii tarmukas, et on nõus ka kesk lund palle lööma. Foto: Meelis Meilbaum

Lumehelbed akna taga püüavad sel unisel hommikul Rakvere reaalgümnaasiumi (RRG) kolmanda korruse tillukeses klassis lapsukeste pilke. Laste tähti ja häälikuid püüab paika seada õpetaja Kaie Kender. Mõni aeg hiljem palun aga tema vastama. Et teada saada tema a-st ja o-st, g-st ja e-st.

Kaie Kenderil (51) on kombeks saanud lõpetada tund mõne looga. Kolmas klass kuulab hiirvaikselt lugu huntidest inimeste sees. “Üks on hea ja valge, teine aga kuri must loom. Milline susi on sinus, keda toidad, kas kadeduse või headuse hunt?” küsib õpetaja.

Kuulen ja näen, kuidas tema klassi laste seas on neid, kes kordavad sosinal küsimust. Selles on pisut erilisustki. RRGs 23 aastat logopeedina töötanud Kaie Kender on kolm viimast aastat olnud hariduslike erivajadustega (HEV) laste klassijuhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles