Ministeerium plaanib leevendada joogivee kontrolli nõudeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Sotsiaalministeerium tegi ettepaneku muuta veeseadust nii, et senise kolme aasta asemel peaks joogivee käitleja koostama joogivee kontrolli kava iga viie aasta tagant.

Ministeeriumi ettepaneku kohaselt nõutaks vee-ettevõtetelt joogivee kontrolli kava ajakohastamist ja kooskõlastamist terviseametiga iga viie aasta tagant, kuna see on kooskõlas Euroopa Liidu nõuetega, kirjutas tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski riigikogu keskkonnakomisjonile.

Ministeeriumi hinnangul kaasneb muudatusega positiivne mõju ja bürokraatia vähenemine, kuna joogivee käitleja ei pea enam iga kolme aasta tagant uut joogivee kava koostama ja kooskõlastama.

Joogivee käitlejatele kavandatav muudatus praktikas rahalisi kulutusi kaasa ei too. Joogivee käitleja võib tulevikus koostada joogivee kontrolli kava omal äranägemisel ka pikemaks perioodiks, näiteks kümneks aastaks, aga igal juhul tuleb kava iga viie aasta tagant ajakohastada ja terviseametiga kooskõlastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles