Sotsiaalkomisjon nõuab, et ravilepingute puhul arvestataks ka väikehaiglatega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere polikliinik. Pilt on illustratiivne.
Rakvere polikliinik. Pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Riigikogu sotsiaalkomisjon ei toeta riigihangete seaduse eelnõule esitatud muudatusettepanekut selle kohta, et ravi rahastamise lepingute sõlmimine haigekassa poolt tuleks allutada riigihanke regulatsiooni alla.

Sotsiaalkomisjon otsustas konsensuslikult, et ei toeta ettepanekut ja asus seisukohale, et haiglate ravi rahastamise lepingute planeerimisel tuleks arvesse võtta ka väikehaiglaid ja erahaiglaid, selgub sotsiaalmomisjoni vastusest riigikogu majanduskomisjonile.

Samuti tuleks täpsustada ravi rahastamise lepingute sõlmimise tingimusi ja korda ning muuta need läbipaistvamaks, leidis sotsiaalkomisjon novembri lõpus toimunud istungil, kus osalesid ka haigekassa, haiglate liit ja patsientide liit.

Haiglavõrgu arengukava haiglaid ja arengukava väliseid haiglaid ei kohelda ravi rahastamise lepingute sõlmimisel võrdselt. Selles osas vajab haiglavõrgu arengukava täiendamist või ei peaks sinna kuulumine looma erisusi ravi rahastamise lepingute sõlmimisel, leiab sotsiaalkomisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles