Rakvere ametikoolis toimuvad meistrite mängud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored Rakvere ametikoolis. Pilt on illustratiivne.
Noored Rakvere ametikoolis. Pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Esmaspäevast 9. detsembrini korraldatakse esmakordselt Euroopa kutseoskuste nädalat ja sellel puhul korraldavad ka mitmed koolid Eestis avatud uste päevad.

Kutseoskuste nädala eesmärk on väärtustada kutseharidust ning tuua esile kutseoskuste olulisust Euroopa majanduse arengus. Ligikaudu pool Euroopa tööjõust on kutseharidusega, tänu millele on ettevõtted tugevamad ja konkurentsivõimelisemad. Hästi koolitatud ja ajakohaste oskustega töötajad annavad olulise panuse jätkusuutliku majanduskasvu edendamiseks kogu Euroopas. Nädala jooksul korraldatakse nii Brüsselis kui partnerriikides hulk üritusi, kus tutvustatakse tänapäevase kutseõppe võimalusi, teatati haridus- ja teadusministeeriumist.

Ka mitmetes Eesti kutseõppeasutustes on sel nädalal uksed huvilistele avatud. Tallinna Majanduskoolis pakuvad kooli õpetajad põnevatel teemadel avatud loenguid. Rakvere Ametikoolis toimuvad Meistrite Mängud oma kooli õpilastele ja õpetajatele. Viljandi Kutseõppekeskuses korraldatakse müürseppade kutsevõistlust „Jõulukellu 2016“. Pärnumaa Kutsehariduskeskus pakub üldhariduskoolide õpilastele võimalust osaleda õpilasvarjupäevadel. Tallinna Ehituskoolis toimuvad ehitusalased töötoad Tallinna Tehnikagümnaasiumi õpilastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles