Rakveres tehti ajalugu

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile pühitseti Rakveres Vene õigeusu kiriku uued ristid, mille kohale paigutamisega nägi töömees tugeva tuule tõttu tublisti vaeva.
Eile pühitseti Rakveres Vene õigeusu kiriku uued ristid, mille kohale paigutamisega nägi töömees tugeva tuule tõttu tublisti vaeva. Foto: Marianne Loorents

Eile ennelõunal Tallinna tänaval vene kiriku juures üles seatud ajutised liiklust piiravad märgid andsid aimu, et midagi on teoksil.

Samal ajal kui kiriku kõrval mürises korvtõstuk, pühitses Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku Rakvere Jumalaema Sündimise koguduse ülempreester Aleksandr Lebedev kahte risti, mis hiljem kiriku kuplitele tõsteti. Tseremoonial osales kuusteist koguduse liiget: neliteist naist ja kaks meest.

Lebedevi sõnul püsisid eelmised ristid 160 aastat. Ühte neist oli rooste nii purenud, et see oli natuke viltu vajunud. Nüüdsed ristid on valmistatud alumiiniumist. Seega rooste neid ei ohusta ja Lebedevi sõnul peavad need juhul, kui midagi ei juhtu, vastu rohkem kui 160 aastat. Ka on uued ristid eelmistest tugevama konstruktsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles