Valge Lindi auhinna said naiste tugikeskused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Naisteühenduste Ümarlaud (ENÜ) austas 13. Valge Lindi auhinnaga Eesti Naiste Varjupaikade Liitu, tunnustades sellega liidu kümne aasta tööd vägivalda kogenud naistele ja lastele kvaliteetse tugikeskuse teenuse ülesehitamisel põhimõttel, et asjatundlik ja vajadustele vastav abi oleks kättesaadav igas Eestimaa nurgas.

Eesti Naiste Varjupaikade Liidu tegevus ühtse naiste tugikeskuste süsteemi ülesehitamisel on suurepärane näide, kuidas kodanikualgatus ja koostöötahe suudavad luua muutusi. Naiste tugikeskuse teenus on kodanikualgatuse korras välja arendatud vastavalt vägivalda kogenud naiste ja laste spetsiifilistele vajadustele, millele riigi ja kohalike omavalitsuste pakutavad universaalteenused ei suuda vastata.

Naiste tugikeskuste teenust nimetas edulooks ka reedel, 25. novembril riigikogu konverentsisaalis toimunud ENÜ konverentsil “Räägime naiste õigustest” esinenud sotsiaalministeeriumi võrdsuspoliitikate osakonna juhataja Liina Kanter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles