Piiskop kuulutab pühapäeval Jõgeval välja jõulurahu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulurahu välja kuulutamine külmalinnas Jõgeval.
Jõulurahu välja kuulutamine külmalinnas Jõgeval. Foto: Eva Klaas

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Tartu piiskop Joel Luhamets kuulutab saabuval pühapäeval Jõgeval välja kogu Eestile jõulurahu.

Jõgeva linna jõulukuusel süütavad kell 16 kolmanda advendiküünla ja jõulurahu tule Luhamets, Jõgeva linnapea Raivo Meitus ja linnavolikogu esimees Mihkel Kübar.

Jõulurahu muusikalist meeleolu loovad kohalikud muusikud Aivar Mihkelson, Anni Zimmermann ja Kristi Talistu.

Pärast küünla süütamist algab Jõgeva kultuurikeskuses advendikontsert, kus esineb Arsise kellade ansambel solist Kristel Pärtnaga Rahvusooperist Estonia. Nende esituses kuuleb nii ooperimaailma kauneid viise kui lihtsaid jõululaule.

Enne jõulurahu väljakuulutamist peetakse spordiklubi Prorunner eestvedamisel Jõgeval jõulujooks, mille start on kell 12 spordikeskuse Virtus juurest. Distantsi pikkus on kümme kilomeetrit, trass kulgeb linnatänavatel ning ületab Tartu-Jõgeva maantee.

Distantsi on võimalik läbida ka kepikõndijatel. Kohapeal on jõuluvana, kes jõulusoove kuulab ja jooksjaid rajale saadab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles