Peibutusmäng tõi kolme kuuga Kadrina valda vaid ühe inimese

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koalitsioonis näeb ka valimisliidus Koduvald volikokku pääsenud Jaanus Reisnerit (vasakul) ja ainsa IRLi esindajana volikogus olevat Üllar Saaremäed.
Koalitsioonis näeb ka valimisliidus Koduvald volikokku pääsenud Jaanus Reisnerit (vasakul) ja ainsa IRLi esindajana volikogus olevat Üllar Saaremäed. Foto: Lisete Laisaar

Suvel liiva jooksnud ühinemisläbirääkimised Vihula ja Haljala vallaga sundisid Kadrina vallavõime mõtlema muudele alternatiividele, et sundliitmisest pääseda.

1. septembrist otsustati alustada kampaaniat, et aasta lõpuks kasvaks vallaelanike arv vähemalt 5000 inimeseni. See on miinimumkünnis, mida haldusreform uutelt omavalitsustelt nõuab. Kes seda arvu täis ei saa, need sundliidetakse.

Kakskümmend kaks valda, meie maakonnast Rakke, esitasid sundliitmise kohta vaide riigikohtule. Vastus tuleb 20. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles