Juhtkiri: ühe ja teise käega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uue valitsuskoalitsiooni maksupakett on maksuekspertide hinnangul küll nutikas, kuid eks kuulu maksueksperdid kõrgema sissetulekuga inimeste hulka ega oska näha kõhnema kaukaga inimeste hirmusid.

On selge, et suitsetamine ja alkoholi pruukimine ei ole kellelegi kohustuslik. Aktsiiside tõus on ebameeldiv, aga sellest võib ja tuleb aru saada. Limonaadimaksuga on lood juba pisut keerulisemad, aga olgu peale, tervislikke eluviise toetab seegi. Ja annab paljudele lisapõhjuse Läti poole rallima minna, et lisaks kangemale kraamile ka limpsi või muid magusaid jooke varuda. Mida võib tähendada pangalõivu kehtestamine, on raske öelda. Igati loogiline oleks arvata, et pangad oma kasumist seda maksma ei kipu ning veeretavad selle ühel või teisel moel klientide kaela. Pangakliendid oleme aga sunnitult kõik.

Gaasiaktsiisi tõus virutab valusalt just väiksema sissetulekuga inimeste rahakoti pihta. Gaasiga kütmine muutub üha ebapopulaarsemaks, küll on aga esmajoones väga paljudes madalama sissetulekuga inimeste majapidamistes gaasipliit, mille kasutamine hakkab üha rohkem raha röövima. Eriti valusalt lajatab aga vaestele vastu näppe autode registreerimismaks. Või kas ikka lajatab? Äkki lõikab valitsus sellega hoopis näppu?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles