Vana triikraua ja röstri saab viia poodi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana triikraua ja röstri saab viia poodi.
Vana triikraua ja röstri saab viia poodi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mitmete suurte kaubanduskettide poodides on võimalik ära anda vanu väikekodutehnika seadmeid, mille tarvis on poodidesse paigutatud kogumiskastid.

“Vanade seadmete taaskasutusse võtmine, nende materjalide ringluses hoidmine tekitab kordades väiksema ökoloogilise jalajälje, kulutab vähem energiat kui niisuguste asjade jaoks maapõuest uute maavarade ammutamine,” ütles MTÜ EES-Ringlus juhatuse liige Margus Vetsa. “Kui näiteks külmkappide puhul on tagastus üle kahe kolmandiku uute müüdud külmkappidega võrreldes, siis väikese kodutehnika puhul on taaskasutusse jõudmise protsent Eestis arvestuslikult alla kahekümne,” lisas Vetsa.

Just seepärast on juba tavapärastele patareide ja lambijäätmete kogumiskastidele nüüdsest lisandunud paljudes kauplustes ka väikese kodutehnika kogumiskastid. Tarbija võib poe kogumiskasti viia oma vana seadme ka siis, kui ta midagi sellel konkreetsel korral ei osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles