Relvastatud noormees röövis Rakvere kinost raha (1)

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile langesid röövli küüsi leti taga olnud Brenda(vasakul) ja Kelly.
Eile langesid röövli küüsi leti taga olnud Brenda(vasakul) ja Kelly. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eile õhtul sisenes Rakvere kinno kaetud näoga mees, kes röövis noa ähvardusel 253 eurot.

Ida prefektuuri valvepressiesindaja Kerttu Krall ütles, et rööv pandi toime õhtul kell 20.50. "Kaetud näoga mees sisenes Rakvere kinno ja röövis noaga ähvardades kino kassast esialgsetel andmetel 253 eurot. Keegi vigastada ei saanud,” sõnas Krall.

Kurjategijat ei ole veel õnnestunud tabada.

Rakvere kino juht Merili Räitsak ütles, et meil hakkab siin olema nagu Hollywoodi filmis. Kinojuhi sõnul on ta oma töötajatega rääkinud, et kui midagi taolist peaks juhtuma, siis ei maksa oma elu ja tervisega riskida, vaid andku kõik ära. "Kuigi ei oleks ette kujutanud, et siin Rakveres midagi taolist juhtub," lisas Räitsak.

Räitsaku sõnul oli nüüd küll üks väikest kasvu tütarlaps üritanud pikka kasvu röövlile vastu hakata, kuid kolleeg soovitas tal lahingust loobuda.

Kinojuhi hinnangul oli kurjategija neid pikemat aega jälginud, sest võimalikuks rüseluseks poleks talle aega jätkunud. Röövlil oli aega vaid paar minutit, siis oleks kassa juures jälle rahvast rohkem olnud.

Räitsaku sõnul kutsuti kohe politsei, kes jäljed fikseeris. Turvavideost ei ole küll kurjategija nägu näha, kuid keha kuju on ikka tuvastatav.

Eile õhtul olid kinos leti taga Brenda ja Kelly. "Šokk oli eile, täna on juba parem," sõnas Kelly.

Kelly rääkis, et alguses vaatas, miks letile lähenev mees nii must on, kas on mustanahaline. Maski ja musti prille kandev mees aga pani letini jõudes näpu suule, andes märku, et tuleb tasa olla. Samas viitas käega mingi tööriista suunas. Tütarlapsed ei saanud aru, kas see oli nuga või mingi tööriist.

Oma kavatsused miimikaga selgeks teinud, küünitas röövel üle leti, võttis kassa ja lahkus sama kindlal sammul, nagu oli tulnud.

Brenda sõnul tekkis tal alguses trots, et mis ta tuleb meie kassa kallale, aga Kelly soovitas tal siiski eemale tõmbuda.

Neidude hinnangul oli kurjategija neid eemalt jälginud, sest niipea, kui kino juht leti juurest lahkus, asus mees tegutsema. Röövel kandis erkpunaseid pükse. Ta ei lausunud ühtegi sõna, mis tüdrukute hinnangul võib tähendada, et tegemist oli kogenud tegijaga.

Nädalavahetusel oleks röövel kassast suurema summa saanud. Kinotöötajate hinnangul võis ta argipäeva valida kas suurest rahapuudusest või teadlikult, et siis on kinos vähem rahvast.

Neiud arvasid, et midagi võiks neil enesekaitseks olla. "Liiati, kui see oli alles algus," sõnas Kelly.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles