Riigi plaan: Vaeküla kool hingusele, hariduslike erivajadustega lapsed tavakooli

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaeküla kool.
Vaeküla kool. Foto: Meelis Meilbaum

Vaeküla kooli sulgemisplaan peidab mitut teemat, mille lahendustehted peavad enamasti välja nuputama omavalitsused. Ühe võimalusena nähakse luua väike maakondlik kool-nõustamiskeskus.

Põhikooli- ja gümnaasiumiseadus sätestab üheselt, et hariduslike erivajadustega õpilaste (HEV) õppe korraldamisel lähtutakse kaasavast põhimõttest. See tähendab, et üldjuhul õpib hariduslike erivajadustega õpilane elukohajärgse kooli tavaklassis.

Haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) koolivõrgu osakonna peaekspert Jürgen Rakaselg sõnas, et kaasava hariduse puhul räägitakse mitmetest vormidest. “Sealhulgas integreerimisest ja kaasamisest. Neist esimese puhul on tüüpilisim lahendus tavapärase kooli juurde moodustatud eriklass, teisel juhul kõneldakse reeglina hariduslike erivajadustega õpilaste õppest tavaklassi tingimustes,” täpsustas Rakaselg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles