Koolipere muutis vana mõisahoone muinasjutuliseks jõulumaaks (1)

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolipere muutis vana mõisahoone muinasjutuliseks jõulumaaks.
Koolipere muutis vana mõisahoone muinasjutuliseks jõulumaaks. Foto: Meelis Meilbaum

Retk, mis kõik piparkoogimaiad rüblikud läbi mõisavõlumaailma viib, kestab neli tundi. Selle käigus kirjutatakse tindi ja sulepeaga kiri jõuluvanale, ehitakse kuusepuud, nähakse hea õnne korral kummitust ja tagatipuks müratakse tuppa toodud põhuhunnikus.

Sel talvel saab Põlula koolis osa tõelistest mõisajõuludest. Koolimajast on tehtud matside ja mõisarahva kombeid tutvustav jõulumaa, mis on väiksesse maakooli meelitanud õpilasi üle maakonna. “Sellist huvi poleks me osanud ette näha,” ütles Põlula kooli õppealajuhataja ja inglise keele õpetaja Lea Viisu. Nüüd on aga kõik ajad kinni ja rohkem lapsi vastu võtta pole võimalik.

Praegugi on õpetajate toa sein kaetud visandite-graafikutega, kus kirjas, mida mitmetunnisel retkel läbi mõisajõulude näha ja kogeda saab, ja koolid, kust õpilased kahe nädala jooksul Põlulasse tulevad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles