Loits tuli peale viieaastast pausi üheks õhtuks kokku

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loits tuli peale viieaastast pausi üheks õhtuks kokku.
Loits tuli peale viieaastast pausi üheks õhtuks kokku. Foto: Jelena Jakovljevic

Läinud reedel tähistas Lääne-Virumaa juurtega bänd Tallinna rokiklubis Tapper suurejooneliselt oma 20. sünnipäeva. Loits astus pärast viieaastast lavapausi Tapperis üles vanas heas koosseisus: Ahto-Lembit Lehtmets, Kaire Nurk, Marko Atso, M. Divine, Markus Kamro ja Kaido Haavandi. Mängiti sõprade abil kokku pandud kava, parimaid lugusid esimeselt kolmelt albumilt. “Rahvas oli juba ammu valmis,” rääkis Loitsu vokalist Ahto-Lembit Lehtmets. “Võis aimata, et tuleb võimas kontsert ja kuum vastuvõtt, aga “Loits 20” purustas kõik ootused,” rääkis Lehtmets.

“Meiegi olime nii vaimselt kui füüsiliselt valmis. Juba esimeses proovis ei vedanud lihasmälu alt, nagu polekski viieaastast pausi olnud. Seda oli kindlasti ka lavalt näha.”

Loitsu sünnipäevakontserdil astusid üles veel kolm bändi: avakülaline oli vanakooli death-metal bänd Deceitome. Neile järgnes bestial black-metal leegion Süngehel ja peale Loitsu lammutas majas neli Võrumaa metsade sügavusest pärit thrash-metalisti, koondnimega Tankist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles