Kaemus: “Minu Läti. Anekdoot tõelisest eestlasest”

Eno Noorväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Contra “Minu Läti. Anekdoot tõelisest eestlasest”
Contra “Minu Läti. Anekdoot tõelisest eestlasest” Foto: Internet

Niisiis Contra – läti keeles Contrs ehk Marguss Konnulss – ja “Anekdoot tõelisest eestlasest”. Tegu pole küll mingi šedöövriga – “Minu”-sarja raamatuist ei ole seda ka põhjust oodata –, aga siiski päris toreda lugemisega, mis ajaviiteks ja silmaringi laienduseks igati sobiv.

Põhjusi, miks kõnealuse raamatu kätte võtsin, oli mitu. Siinkohal vaid ühest. Mängin nimelt mäluga ja kord käisid küsimused ainult Soome ja Läti kohta. Soomest ja soomlastest me siin Põhja-Eestis üht-teist ikka teame, Läti on jäänud aga kahjuks üsna tundmatuks. Puhas lohakus!

Nüüd, kui Contra raamat loetud, olen pisut targem – mõned Läti-teemalised järeleaitamistunnid on võetud. Näiteks tean, kes on nende esijalgpallur, miks on tähtsad läti sinised ... lehmad, millistel lätlaste toitudel on Euroopas kaitstud päritolunimetus, kes maailmakuulsaist kunstnikest elas lapsena Daugavpilsis ning milline rahvas on lisaks meile ja soomlastele omagi hümni laulnud sellesama Paciuse viisiga. Rida võiks muidugi jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles