Sõjapõgenike laste kingitused läksid teele ka Lääne-Virumaalt

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere põhikoolis koguti sõjapõgenikele koguni 45 kingitust. Neid käisid Sõbralt Sõbrale kauplusesse õpilaste esindajatena viimas Simon Uustalu ja Kaileen Geidik.
Rakvere põhikoolis koguti sõjapõgenikele koguni 45 kingitust. Neid käisid Sõbralt Sõbrale kauplusesse õpilaste esindajatena viimas Simon Uustalu ja Kaileen Geidik. Foto: Evelin Rikma

Kõik soovijad said kaasa lüüa rahvusvahelises heategevus­kampaanias “Täht idas”, millega koguti kingitusi Lähis-Ida sõjapõgenike lastele. Seekord tehti pakke Süüria ja Iraagi pagulaste lastele Jordaanias ja Sudaani pagulaste lastele Egiptuses.

Kingakarpidesse pakendatud kingid kõikjalt Eestist on praeguseks kokku kogutud ning toimetatud Lätti, kust need jätkavad teekonda Lähis-Itta. Esialgsetel andmetel tehti Eestis neile lastele 630 kingitust.

Eestis oli avatud üle kolmekümne kinkide kogumispunkti, sealhulgas ka EELK Rakvere Kolmainu kirikus ning Sõbralt Sõbrale Rakvere kaupluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles