Tapa vald tunnustas aasta tegijaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauaaegset matemaatikaõpetajat ning rahvatantsujuhendajat Eevi Koppelmanni tunnustati elutöö kategoorias.
Kauaaegset matemaatikaõpetajat ning rahvatantsujuhendajat Eevi Koppelmanni tunnustati elutöö kategoorias. Foto: Marina Loštšina

Iseseisvuspäeval toimus Tapa kultuurikojas kontsertaktus Eesti 93. sünnipäeva auks ning tunnustati Tapa valla 2010. aasta tegijaid, kes kuulutati välja kuues kategoorias.

Tublide vallakodanike seast parimate väljavalimine polnud komisjoni esimehe Kadri Toomingase sõnul kuigi kerge.

“Hea mitu tundi pusimist ja hääletamist kulus ikka ning tegelikult on kõik äramärgitud tunnustust väärt,” rääkis ta.

Elutöö kategoorias tunnustati Tapa gümnaasiumis 57 aastat matemaatikat õpetanud Eevi Koppelmanni. Lisaks juhendab ta naiste tantsuringi Ummiskingad.

Energilised tegijad

Eevi Koppelmanni sõnul autasu saamine töö lõppu ei tähenda. “Pensioniealine olen juba ammu, aga alustasin sügisel X klassile matemaatikatundide andmisega ning viin nad ikka kindlasti lõpuni, nii et mõne aasta õpetan veel,” ütles ta.

Mitmes valdkonnas tegutsev õpetaja ning rahvatantsija peab oma aktiivsuse põhjuseks head tervist. “Mõnikord on õpilased õnnetud, et ma kohe üldse haiguslehel ei ole – ma vist vaid ühe korra olengi olnud kogu oma õpetajaaja jooksul,” märkis Eevi Koppelmann naerdes.

Spordi kategoorias pälvis aasta tegija auhinna saalihokimängija Oskar Salm, kes möödunud aastal tuli Eesti meistriks võistkonna SK Augur koosseisus. Häid kohti on ta saavutanud teisigi.

Oskar Salmi sõnul on meeldiv, et tema tegemisi on tähele pandud. “Edasi tuleb minna ikka samamoodi, meistriliigas ja esiliigas kindlasti medalitele tulla ning ka koondises ennast näidata ja häid mänge teha,” kõneles ta.

Kunstiõpetaja Eve Allsood, kes õpetab kolmes Tapa valla koolis ning kasutab õppetöös aktiivselt tänapäevaseid õppevahendeid, tunnustati kunsti kategoorias. Lisaks korraldab ta kooliväliseid kunstilaagreid ning osales möödunud aastal väsimatu juhendajana pea tosinas kunstiprojektis.

Hariduse vallas kuulutati aasta tegijaks Jäneda koolijuht ning matemaatikaõpetaja Aivi Must, kellele möödunud aasta oli tunnustuserohke: ta valiti haridusjuhtide seas maakonna aasta õpetajaks ning esitati Mainori kõrgkooli aasta haridusjuhi autasu nominendiks.

Töö tõi märkamise

Aivi Must on ka Tapa vallavolikogu liige ning hariduskomisjoni juht. Lisaks on ta haridusasutuste sisehindamise nõunik, Eesti koolijuhtide ühenduse liige, Jäneda Külaelu Arendamise Seltsi asutaja ja juhatuse liige ning tantsurühma Mõisapiigad tantsija.

Eduka noore kategoorias peeti tunnustuse vääriliseks Tapa gümnaasiumi abiturienti, koolilehe peatoimetajat ning küljendajat, õpilasomavalitsuse liiget Grete Lannot. Ka mängib ta Tapa linna orkestris ning korraldab koos MTÜ Männikumägi meeskonnaga rahvaspordiüritusi.

Lannole tuli tunnustus ootamatult. “Ma arvan, et ma pole seda tunnustust väärt, mul pole erilisi saavutusi ette näidata, olen teinud lihtsalt oma tavapärast tööd,” jäi ta tagasihoidlikuks ning lisas, et samavõrd tublid ning aktiivsed on kõik teised autasule esitatud.

Heategevuse kategoorias kuulutati 2010. aasta tegijaks AS Hallik, aktiivne valla spordi- ja kultuurielu toetaja.

Äri kategoorias valiti Tapa valla aasta tegijaks OÜ Särts asutaja ja tegevjuht Enno Vähk, kelle ettevõte annab tööd pea 20 inimesele. Lisaks toetab ettevõte Tapa vallavalitsust, Tapa spordiklubisid ning kultuuriseltse ülevallaliste ürituste korraldamisel.

Valituile jäävad valla tunnustust meenutama auplaadiga kuju ning Harri Allandi ajalooraamat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles