Valus pihtimus viis romaanini

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Urve Tinnuri koduaias valmisid õunad ning trükivalgust nägi lasteraamat, käisid mõtted juba romaani radadel.
Kui Urve Tinnuri koduaias valmisid õunad ning trükivalgust nägi lasteraamat, käisid mõtted juba romaani radadel. Foto: Marianne Loorents

Urve Tinnuri esikromaan “Kaks ööd mahajäetud majas” põhineb noore naise pihtimusel, mille traagika puudutas kirjanikku südamepõhjani. Romaan pidi sündima nüüd või mitte kunagi.

Miks sai luuletajast prosaist ehk kuidas ja millal tekkis soov kirjutada romaan?

Soov kirjutada romaan on mind saatnud juba päris mitu aastat, aga iga kord, kui otsustasin käsikirja töösse võtta, leidsin, et aeg pole veel küps. Oma mõtteid ja tundmusi värsiridade abil väljendada tundus igati õigem ja südamelähedasem. Olen oma olemuselt kiire ja kärsitu tegija, ka sõnaseadmises. Teadmine, et pean mitmeid kuid – oh hoidku, võibolla koguni aastakese! - nokitsema ühe ja sama kirjatüki kallal, ajas mulle suisa hirmu nahka. Lõpuks aga jõudis kätte seegi päev, mil tundsin, et kas nüüd või mitte kunagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles