Juhtkiri: idiootlik küsitlus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valdade ühinemist käsitlevad rahvaküsitlused on näidanud, et inimesi need ei huvita ning neile on vastanud vaid käputäis hääleõiguslikest elanikest – keskeltläbi on osalus jäänud kuue protsendi kanti. Teisisõnu, oma seisukoha väljaütlemist on pidanud oluliseks vaid iga kuueteistkümnes hääleõiguslik inimene.

Rahvaküsitlus on ju tore: kodanikud peavadki häälekalt oma arvamust avaldama, nii on lootust, et otsus tuleb kõige õigem. Küsitlusi tuleks korraldada ka kõigi teiste põletavate probleemide puhul. Kas mõni minister sobib oma kohale? Kas mõnda maksu tuleks tõsta või langetada? Kas võiks näiteks 30 protsenti ametnikest koondada ja üle jääv raha tervishoiule laiali jagada?

Kuid kogu selle ilu juures on üks “aga”. Seadus näeb ette, et taolised küsitlused tuleb valdade ühinemiste puhul kohustuslikus korras läbi viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles