Rakverre võib tulla jalgpalli noorte EM

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aastal võis Rakvere staadionil  mängimas näha praeguseks megastaari seisusesse kerkinud Paul Pogbat.
2012. aastal võis Rakvere staadionil mängimas näha praeguseks megastaari seisusesse kerkinud Paul Pogbat. Foto: Meelis Meilbaum

Euroopa jalgpalliliidu UEFA täitevkomitee kinnitas 2020. aasta U17 noormeeste Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri korraldajaks Eesti Jalgpalli Liidu, üheks mängupaigaks võib saada ka Rakvere.

Tegu on kolmanda UEFA suurvõistlusega Eestis: 2012. aastal peeti Tallinnas, Rakveres ja Haapsalus U19 noormeeste EM-finaalturniir ja Eestile on usaldatud 2018. aasta UEFA superkarikafinaal.

Kui U19 EM-finaalturniirile pääseb kaheksa, siis U17 turniirile 16 koondist, mis tähendab, et tegemist on korralduslikult palju suurema ülesandega. Jalgpalliliit soovib 2020. aasta suurvõistluseks luua kaks regionaalset keskust – Põhja- ja Lõuna-Eesti – ja kaasata korraldusse kohalikud kogukonnad ja klubid. Otseülekanded mängudest jõuavad Eurospordi vahendusel miljonite inimesteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles