Andropov, Rinne, Käbin – vaid mõned, kes Aravusel puhata armastasid

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandi praegune omanik Laur Kaljuvee rääkis, et tema tiigid on kohati nii ürgse väljanägemisega, et kui üks välismaa kalakasvataja seal külas käis, palus ta luba pilti teha, sest nõnda arhailisi basseine polnud ta tükil ajal näinud. Seda asjaolu plaanib ta muuta.
Majandi praegune omanik Laur Kaljuvee rääkis, et tema tiigid on kohati nii ürgse väljanägemisega, et kui üks välismaa kalakasvataja seal külas käis, palus ta luba pilti teha, sest nõnda arhailisi basseine polnud ta tükil ajal näinud. Seda asjaolu plaanib ta muuta. Foto: Meelis Meilbaum

Kui kirjanik Rudolf Sirge oma auhinnaraha Vilde kolhoosile kalakasvanduse rajamiseks annetas, ei aimanud ta, et sellest saab uhke majand, kus armastab saunamõnusid nautida Johannes Käbin ja kalastada Artur Rinne.

Aastakümneid Eduard Vilde nimelise kolhoosi Aravuse kalakasvanduses töötanud Rein Tensoni sõnul oli Aravuse majand nagu väike kapitalistlik element muidu sotsialistlikus süsteemis.

Aegade jooksul on Aravuselt läbi käinud tuntud kirjanikke, luuletajaid, kosmonaute ja poliitikuid. “Kiili linnapeast kuni Juri Andropovini, kõik on seal saunas käinud,” rääkis Rein Tenson, kes on tuntud ka omaaegsest menuansamblist Rajacas. Tema hinnangul oli majandi suurem dividend just turismi- ja puhkeobjektina kui kasumliku ettevõttena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles