Farmidele ei jätku töökäsi

Liina Laks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige raskem on farmidesse tööle meelitada noori. Peljatakse nii füüsilist tööd, madalavõitu palka kui ka valdkonna mainet.
Kõige raskem on farmidesse tööle meelitada noori. Peljatakse nii füüsilist tööd, madalavõitu palka kui ka valdkonna mainet. Foto: Meelis Meilbaum

Vabade töökohtade hulk pole Eestis enam ammu nii suur olnud kui nüüd. Viimase statistika järgi saab valida 11 000 ametikoha vahel. Ka farme on töökäte puudus valusalt tabanud.

Urmas Einberg Sikkani-Pendri talust otsib töötajaid juba kevadest. “2. aprillil oli töötaja sünnipäev. Ta ütles, et tahab aasta lõpus kaasaga pensionile minna. Nüüd on nad tööl 15. detsembrini. Oleme alates sellest ajast uusi lüpsjaid otsinud,” rääkis Urmas Einberg, kelle sõnul on neid leida väga raske. Kuulutuste peale helistati küll ja oli ka neid, kes loomi vaatama tulid, aga tööle tulla ei tihanud keegi. “Lõpuks leidsime ühe inimese, aga tema läks oktoobris dekreeti,” rääkis farmer.

“Olen püüdnud leida töötajaid kolleegide kaudu, kes on tootmise just lõpetanud. Aga paljud ütlevad, et nemad tahaksid nüüd talvel puhata ja kevadel vaatavad, kuhu edasi,” kõneles ta. “Meil on osa inimesi farmi algusaegadest, üheksakümnendatest tööl. Aga nad lähevad lihtsalt pensionile. Asendajaid leida on väga raske. Praegu on üks, kes lubas mõelda,” rääkis Urmas Einberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles