Treener tuleb valida hoolikalt

Sven Hõbemägi
, EOK kutsekvalifikat­siooniga treener, Rakvere linnavolikogu spordikomisjoni aseesimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Hõbemägi
Sven Hõbemägi Foto: Erakogu

Regulaarne füüsiline aktiivsus ning piisav treeningukoormus juba varajases eas on oluline, et tagada laste ja noorte mitmekülgne kehaline areng. Kahjuks loeme ja kuuleme ikka ja jälle, et paljud treenijad ning sageli ka lapsed on sattunud treeneri käe alla, kel pole treenerikutset, ning teinud sellega kahju oma tervisele. See heidab halba varju ka neile treeneritele, kes on vastava kutse omandanud ja ennast pidevalt täiendavad. Lastevanemad peaksid teadma, kelle käe alla oma järeltulijad treenima suunavad: kas treeneril on vastav pädevus, arvestab ta spordialast tuleneva harjutusvara ning tehnikaga.

Vanemad saavad valida oma lapsele treeneri. On oluline, et kasu asemel kahju ei tehtaks.  Treeningud peaksid olema vastavalt spordiala spetsiifikale õigesti üles ehitatud, tuleks arvestada  treenija eripära ja arengut, et treening ja taastumine oleksid paigas jne.

Hea meel on tõdeda, et paljud lastele ja noortele üldoskusi jagavad kehalise kasvatuse ja liikumisõpetajad, kel treenerikutse pole nõutav (kuna nad on omandanud ülikoolides vastava hariduse), on samuti spetsialiseerunud treeneriteks. Nii annavad nad edasi veelgi mitmekülgsemaid teadmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles