HKScan tagandas juhtkonna, uus juht on Anne Mere

Liina Laks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari Latvanen (paremal), siseauditi direktor ja sisejuurdlust juhtinud Karri Westman ning Baltikumi äriüksuse juht ja grupi turundusjuht Anne Mere, kellest sai eile HKScan Baltikumi osa täieõiguslik juht.
Jari Latvanen (paremal), siseauditi direktor ja sisejuurdlust juhtinud Karri Westman ning Baltikumi äriüksuse juht ja grupi turundusjuht Anne Mere, kellest sai eile HKScan Baltikumi osa täieõiguslik juht. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Novembri keskpaigas alustas lihatööstus­ettevõte HKScan ettevõttesisest juurdlust oma Baltikumi äritegevuse üle, sest oli tekkinud küsimus, kas ettevõttes on järgitud hea juhtimistava põhimõtteid.

Osa HKScan Baltikumi juhtkonnast vabastati sisejuurdluse ajaks töökohustustest ning sel perioodil on HKScan Baltikumi tegevuse eest vastutanud kontserni turundusjuht Anne Mere.

Uurimine kinnitas, et osa juhtkonna liikmeid on süstemaatiliselt toime pannud raskeid rikkumisi, mis on vastuolus HKScani käitumisjuhiste ja hea juhtimistava põhimõtetega. Seetõttu lõpetas HKScan töö- või juhatuse liikme lepingu Baltikumi juhi Teet Soormi, seakasvatusdivisjoni direktori Mati Tuvi, linnukasvatusdivisjoni direktori Lauri Kallikormi ja seakasvatusdivisjoni tehnikajuhi Hindrek Smidtiga. Lisaks sai rohkem kui viis HKScani töötajat hoiatuse ettevõtte varaga mitteotstarbelise ümberkäimise pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles