Hurmur Toomas Anni pani taadid-memmed tantsima

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljalas toimunud memme-taadi jõulupeol osalesid kõik hingelt noored inimesed. Mehi väisas pidu küll, kuid prouad neid laua ääres ei oodanud. Tantsupoognaid võeti omavahel.
Haljalas toimunud memme-taadi jõulupeol osalesid kõik hingelt noored inimesed. Mehi väisas pidu küll, kuid prouad neid laua ääres ei oodanud. Tantsupoognaid võeti omavahel. Foto: Marianne Loorents

Pühapäeval seisab Haljala rahvamaja ees kesk lumetolmu bussilahmakas, posti küljes konutab üksik jalgratas. Kaugemalt ja lähemalt on rahvas kingad viksima löönud, et kultuurimajja jõulupeole kokku tulla.

15 minutit peale keskpäeva on Haljala rahvamaja suure saali uksed kinni. Avame ühe neist hiirvaikselt – pauhti. Diskokera värvilised valgustäpid heidavad närviliselt siniseid ja punaseid valgusvihke kokku tulnud seltskonnale, nii umbes 140 inimesele. Ülipopulaarne seebitähest lauljanna Inga Lunge ja Vanamõisa päritolu Toomas Lunge veeretavad mõtlikke lauluviise.

Mõni pensionär haigutab magusalt. Ometi – esinejatega on pandud kümnesse: vanainimeste näod muutuvad üha heldinumaks, mõtlikumaks ja ... kurvemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles