Fotod: Pikaristis põrkasid kokku kolm autot

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmikavarii Pikaristis.
Kolmikavarii Pikaristis. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Laupäeva pärastlõunal kell 14.25 sai politsei väljakutse Tallinna-Narva maantee 113. kilomeetrile Pikaristi külla, kus toimus kolme sõiduki kokkupõrge.

Esialgsetel andmetel hakkas Narva suunal liikunud sõiduauto Renault, mille roolis oli 62-aastane mees ja kaasreisijaks 61-aastane naine, sooritama möödasõitu ees liikuvast liinibussist. Sel ajal, kui Renault manöövri sooritas, sõitis kõrvalteelt maanteele välja maastur Mazda, mida juhtis 78-aastane mees. Renault ja Mazda põrkasid kokku, löögi tagajärjel paiskus Renault otsa liinibussi ees sõitvale Subarule. Pärast kokkupõrget Subaruga sõitis Renault teelt välja kraavi. Liinibuss jäi terveks.

Sündmuskohalt toimetas kiirabi Renault' juhi tervisekontrolli Puru haiglasse, Mazda juht pöördus tervisekontrolli Rakvere haiglasse. Kõik autojuhid olid kained. Juhtunu täpsed asjaolud selgitab välja uurimine.

Rakvere politseijaoskonna välijuht Meelis Kivirand paneb kõigile liiklejatele südamele, et liigeldes maanteel, kus on lubatud suuremad kiirused, tasub olla eriti tähelepanelik ja valida sobilik kiirus ja sõidustiil.

"Paljud inimesed sõidavad praegu lähedastele külla, et tähistada üheskoos jõule piduliku laua taga. Et kõik saaks turvaliselt kohale ja ühegi pere jaoks poleks need jõulud „mustad,” sõnas Kivirand. “Valige palun sobilik sõidukiirus, olge roolis rahulik ja tähelepanelik kaasliiklejate suhtes. Õnneks ei saanud selles liiklusõnnetuses kannatada liinibuss. Palume kõiki inimesi, kes liiguvad liinibussidega, hoolitseda oma turvalisuse eest ja kinnitada kindlasti turvavöö ka bussis.“

Sel aastal on Eesti teedel liiklusõnnetustes surma saanud 70 ja kannata üle 1800 inimese. Ida prefektuuri piirkonnas toimunud liiklusõnnetustes sai tänavu surma 17 inimest ja vigastada ligi 300 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles