Kadrina vallavalitsus kaotas kohtus riigile

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina saun.
Kadrina saun. Foto: Toomas Herm / Virumaa Teataja.

Tallinna halduskohus jättis eelmise nädala neljapäeval rahuldamata Kadrina vallavalitsuse kaebuse kohanimenõukogu vastu. Kohanimenõukogu tunnistas kehtetuks Kadrina vallavolikogu tänavu kevadel tehtud määruse, milleda muudeti vallakeskuses osa Tehnika tänavast Sauna tänavaks.

Otsuse järgi peab Kadrina vallavalitsus tasuma ka kolmandate isikute kohtumenetluse kulud, kokku 495 eurot ja 50 senti. Kolmandad isikud on Kadrina vallavolikogu liige Marko Teiva ja vallaelanik Harald Rahupõld, kes suvel esitasid advokaadibüroo vahendusel kohanimenõukogule vaide Kadrina vallavolikogu määruse peale muuta jupp Tehnika tänavat Sauna tänavaks. Rahandusministeeriumi juures tegutsev kohanimenõukogu vaide rahuldas.

Eelmisel nädalal tehtud infopäringule, kui palju on Kadrina vallavalitsus ise kulutanud nimetatud kohtuprotsessile, vastati, et enne lõplikku kohtulahendit seda summat ei avalikustata.

Kadrina vallavalitsust esindas kohtus kaks advokaati. Halduskohtu otsust on võimalik edasi kaevata teise astme kohtusse hiljemalt tuleva aasta 23. jaanuaril.

Rahandusministeeriumi jurist Martin Kulp selgitas oktoobris, et Sauna tänavat Kadrinas juriidiliselt ei ole. Küll oli õiguspärane, et pärast tänavanime muutmist puudutavat volikogu määrust tehti maaameti kohanimeregistris muudatus, kuid pärast kohanimenõukogu otsust tulnuks nimetatud registris Sauna tänav uuesti muuta Tehnika tänavaks.

Kulp ütles, et rahandusministeeriumi hinnangul võiks segaduste vältimiseks jäädagi kuni kohtuvaidluste lõpuni kasutusse nimi Sauna tänav.

Kas Kadrina vallavalitsus kaebab halduskohtu otsuse edasi teise astme kohtusse? Kadrina valla avaliku teabe spetsialist Rein Sikk ütles, et asjassepuutuvad isikud tegelevad hetkel oma seisukoha kujundamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles