Kaitseväelased kinkisid naiste varjupaikades viibivatele lastele kommikarbid

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsevägi. Foto on illustreeriv.
Kaitsevägi. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

1. jalaväebrigaadi kaitseväelased andsid eile Eesti Naiste Varjupaikade Liidule üle kommikarbid, mis kingitakse varjupaikades viibivatele lastele. Lisaks kingib brigaad kommikarbid ka Tapa valla üksikutele vanuritele ning Lääne-Viru maakonnas tegutsevale lastekodule.

“Kahjuks peavad igal aastal paljud lapsed veetma perevägivalla tõttu koos emaga pühi naiste varjupaigas. Nii neile lastele, nende emadele kui neid toetavatele töötajatele on väga oluline igasugune mõistmine ja toetus, seda enam nii magus üllatus,” ütles kommikarbid vastu võtnud Eesti Naiste Varjupaikade Liidu juhatuse esinaine Eha Reitelmann.

“Riigikaitsjatena väärtustame rahu ehk rohkemgi kui tsiviilinimesed, kuna teame, mis on selle hind. On kahju, et rahu hinda teavad ka lapsed, kes ei saa pühi kodus veeta. Loodame, et saime nende pühi pisut magusamaks teha,” ütles kommikarbid üle andnud 1. jalaväebrigaadi tsiviil-militaarkoostöö spetsialist nooremleitnant Indrek Kaik.

Üle Eesti asuvates naiste varjupaikades on ajutise kodu leidnud tosin last, kes on pidanud koos emaga kodust lahkuma seal valitsenud vägivalla tõttu. Lisaks naiste varjupaikades viibivatele lastele kingib 1. jalaväebrigaad kommikarbid ka Tapa valla üksikutele vanuritele ning Lääne-Viru maakonnas tegutsevale lastekodule, kokku ligikaudu kaheksakümnele inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles