Kultuuriaasta on pühendatud lastele ja noortele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algas kultuuriaasta, mis on pühendatud lastele ja noortele. Foto on illustratiivne.
Algas kultuuriaasta, mis on pühendatud lastele ja noortele. Foto on illustratiivne. Foto: Stanislav Moshkov

Alanud aasta on laste- ja noorte kultuuriaasta. Kultuuriaasta eesmärk on innustada lapsi ja noori kultuurist osa saama ning ise looma. Kultuuriaasta tunnuslause on "Mina ka!" ja sellest inspireerituna võib näha plakatitel erineva iseloomuga tegelasi ehk minakaid, kes lapsi kultuuri juurde meelitavad.

Laste ja noorte kultuuriaasta seob erinevaid kultuurivaldkondi ning koondab nii suursündmusi kui ka väiksemaid kogukondlikke ettevõtmisi.

Uut kultuuriaastat viib läbi Eesti lastekirjanduse keskus. Programmiga saab tutvuda kodulehel www.minaka.ee

Kuni 20. jaanuarini saab osaleda ideekonkursil "50 ideed!". Eelistatud on ideed, mille autorid või kaasautorid on lapsed ja noored.

Kultuuriaasta projektijuht Marju Kask rääkis rahvusringhäälingu uudistesaates, et projekti üks suur sündmus on noorte laulu- ja tantsupidu. Samuti on plaanis tähistada kõigis maakondades lastega Eesti 100. sünnipäeva. "Loomulikult on järgmisel aastal väga tähtsal kohal 12. noorte laulu- ja tantsupidu. Juba see on kõnekas fakt, et ligi 40 000 noort vanuses 7 kuni 26 saavad sellest osa, publikus umbes 100 000 inimest ja veelgi enam ülekannete jälgijatena. Seekord on kõik osalejad sündinud vabas Eestis, mis on minu meelest ülioluline. Meie enda kõige suurem sündmus, mille me järgmisel aastal teeme, on Laste Vabariik. See on koostöös EV100-ga sündinud laste suurprojekt ja sellest saab elamustuur, mis järgmisel aastal maist septembrini rändab läbi kõik Eesti maakonnad ja tähistab koos kohalike lastega Eesti 100. sünnipäeva," rääkis Kask ERRile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles