Ajateenistusse kutsutakse ligi 400 noort, Lääne-Virumaalt 35 kutsealust

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaitsevägi

Sel nädalal algava aasta esimese ajateenistusse kutsumisega alustab teenistust ligi 400 noort. Eeldatavalt peaks Lääne-Virumaalt ajateenistust alustama 35 kutsealust.

Teisipäeval ja kolmapäeval viiakse läbi käesoleva aasta esimene ajateenistusse kutsumine, kaitseressursside ameti (KRA) kutsel alustab ajateenistusse ligi 370 noort ning vabatahtlikuna läheb eeldatavalt aega teenima ka viis neidu.

KRA pressiesindaja sõnul alustab valdav osa kutsealustest väljaõpet 1. jalaväebrigaadi üksustes, kuid noor suunatakse teenima ka 2. jalaväebrigaadi ning mereväkke.

Kokku kutsub kaitseressursside amet ajateenistusse kolmel korral aastas: jaanuaris ja juulis, kui üheteistkümnekuulise ajateenistuse käigus õpetatakse välja reservüksuste juhtivkoosseis ja autojuhid ning oktoobris, kui kaheksaks kuuks kutsutakse ajateenistusse tulevaste reservüksuste rivikoosseis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles