Äärmuslik: Kunda saluut maksis 6600, Rakveres 5300 ja Tamsalus 60 eurot

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetus
Aastavahetus Foto: Marianne Loorents

Aastavahetusel oli Lääne-Virumaal võimalik näha igasugu tulevärki, selle hind kõikus aga seinast seina. Kalleim ilutulestik oli Kundas, hinna poolest järgmine oli Rakvere. Mõlemas linnas maksid ilu suures osas kinni sponsorid. Kunda linn panustas 400, Rakvere 1000 euroga.

Kundalased said näha üht vingemat ja uhkemat ilutulestikku üle maa. Tallinna ja Kohtla-Järve kõrval oli 3000 elanikuga linn koht, kus tulevärki tehti tervelt 6600 euro eest. Sponsorite panus oli seejuures koguni 6200 eurot.

Kunda ilutulestiku korraldaja, Hansa Ilutulestiku projektijuht Janis Sirelmets rääkis, et Kunda linn panustas ilutulestikku 400 euroga. “Ülejäänud summa tuli sponoritelt, toetasid ka eraisikud,” ütles Sirelmets. See on summa, mille eest saab korraldaja sõnutsi uhke saluudi. “Inimeste aplaus pärast ilutulestikku oli suur. Rahvas on kiitnud seda tunnet, mis tekkis. Meil ei põlenud linnavalgustus ja Kasemäe tänav oli küünaldega valgustatud,” jutustas Sirelmets toimunust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles